Προϊόντα
Για αγορά οποιονδήποτε προϊόντων μας μπορείτε να πραγματοποιήσετε Ηλεκτρονική Πληρωμή μέσω paypal:
Κάθε χρόνο και μετά το τέλος της κάθε καλλιεργητικής περιόδου, από τον Αύγουστο και έως περίπου τα τέλη Μαρτίου,
υπάρχουν διαθέσιμα για οποιονδήποτε θελήσει να προμηθευτεί, τα πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα μας:
Αλεύρι
( Το οποίο πλέον το φτιάχνουμε σε πιστοποιημένο μύλο όσον αφορά την βιολογική άλεση,
και προέρχεται αποκλειστικά από τα δικά μας πιστοποιημένα βιολογικά σιτηρά )
Προϊόν της βιολογικής μας παραγωγής είναι & το αλεύρι το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην αρτοποιεία
και ζαχαροπλαστική, αλλά και ως ιδιοπαραγόμενο βιολογικό ψωμί, μπισκότα ή πίτες στην καθημερινή μας δίαιτα.
Εμείς όπως πολλοί άλλοι συμπολίτες μας έχουμε επιλέξει να φτιάχνουμε το δικό μας ψωμί στο σπίτι,
χρησιμοποιώντας είτε αλεύρι ολικής αλέσεως, είτε αλεύρι τύπου 70%, είτε μίξη τους
αλλά και διαφόρων άλλων τύπων αλεύρου που παράγουμε,
και με την προσθήκη σπόρων όπως λιναρόσπορου, ηλίανθου και παπαρουνόσπορου.
Εδώ θα βρείτε συνταγές που αφορούν την παραγωγή σπιτικού ψωμιού,
με γεύση και νοστιμιά που δύσκολα θα βρείτε στα έτοιμα προϊόντα του εμπορίου.
Από μαλακό σιτάρι αλεύρι Ολικής άλεσης ή τύπου 70%
Από σκληρό σιτάρι αλεύρι τύπου 70% (κίτρινο αλεύρι)
Από Μίξη μαλακού/σκληρού (Χωριάρτικο) Ολικής άλεσης ή τύπου 70%
Από Ελληνική παραδοσιακή ποικιλία σίκαλης, αλεύρι Ψιλοαλεσμένο ή Ολικής
Από παραδοσιακή ποικιλία κριθαριού αλεύρι Ολικής άλεσης
Από Αρχαίες ποικιλίες:
Μονόκοκκου σταριού Ολικής άλεσης ή τύπου 70%
Δίκοκκου σταριού Ολικής άλεσης ή τύπου 70%
( Μπορούμε να σας αποστείλουμε οποιαδήποτε ποσότητα θελήσετε, μέσω της μεταφορικής που θα μας υποδείξετε εσείς,
σε χάρτινες συσκευασίες των 2Kgr, 5Kgr,10Kgr ή 25Kgr. )
Σπόροι ( πιστοποιημένοι βιολογικά )
Σιτάρι σκληρό
Σιτάρι Μαλακό
Σιτάρι Μονόκκοκο ( Αρχαία ποικιλία σταριού "καπλουτζάς" μια ποικιλία από τα βάθη των αιώνων
με χαμηλή περιεκτικότητα γλουτένης )
Σιτάρι Δίκοκκο - Farro ( Αρχαία ποικιλία σταριού )
Κριθάρι
Σίκαλη ( παραδοσιακή ποικιλία - Βεύη )
Σιταροσίκαλη ( σύχρονη ποικιλία για σπορά ή ζωοτροφή )
( Μπορούμε να σας αποστείλουμε οποιαδήποτε ποσότητα θελήσετε, μέσω της μεταφορικής που θα μας υποδείξετε εσείς,
αποστέλουμε σε όλη την Ελλάδα, σε τσουβάλια, συσκευασίες των 25 Kgr ή 50 Kgr.)
υπάρχουν διαθέσιμα για οποιονδήποτε θελήσει να προμηθευτεί, τα πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα μας:
- Αλεύρι (μπορείτε εδώ να δείτε τα είδη αλεύρου που μπορούμε να φτιάξουμε)
- Σιτηρά (Σπόροι για να φτιάξετε δικό σας αλεύρι & σπόροι για ζωοτροφές)
- Ψυχανθή (κτην/κό μπιζέλι & βίκος)
- Τριφύλλι και Άχυρο (Σανός)
- Αλεσμένες Ζωοτροφές
Αλεύρι
( Το οποίο πλέον το φτιάχνουμε σε πιστοποιημένο μύλο όσον αφορά την βιολογική άλεση,
και προέρχεται αποκλειστικά από τα δικά μας πιστοποιημένα βιολογικά σιτηρά )
Προϊόν της βιολογικής μας παραγωγής είναι & το αλεύρι το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην αρτοποιεία
και ζαχαροπλαστική, αλλά και ως ιδιοπαραγόμενο βιολογικό ψωμί, μπισκότα ή πίτες στην καθημερινή μας δίαιτα.
Εμείς όπως πολλοί άλλοι συμπολίτες μας έχουμε επιλέξει να φτιάχνουμε το δικό μας ψωμί στο σπίτι,
χρησιμοποιώντας είτε αλεύρι ολικής αλέσεως, είτε αλεύρι τύπου 70%, είτε μίξη τους
αλλά και διαφόρων άλλων τύπων αλεύρου που παράγουμε,
και με την προσθήκη σπόρων όπως λιναρόσπορου, ηλίανθου και παπαρουνόσπορου.
Εδώ θα βρείτε συνταγές που αφορούν την παραγωγή σπιτικού ψωμιού,
με γεύση και νοστιμιά που δύσκολα θα βρείτε στα έτοιμα προϊόντα του εμπορίου.
Από μαλακό σιτάρι αλεύρι Ολικής άλεσης ή τύπου 70%
Από σκληρό σιτάρι αλεύρι τύπου 70% (κίτρινο αλεύρι)
Από Μίξη μαλακού/σκληρού (Χωριάρτικο) Ολικής άλεσης ή τύπου 70%
Από Ελληνική παραδοσιακή ποικιλία σίκαλης, αλεύρι Ψιλοαλεσμένο ή Ολικής
Από παραδοσιακή ποικιλία κριθαριού αλεύρι Ολικής άλεσης
Από Αρχαίες ποικιλίες:
Μονόκοκκου σταριού Ολικής άλεσης ή τύπου 70%
Δίκοκκου σταριού Ολικής άλεσης ή τύπου 70%
( Μπορούμε να σας αποστείλουμε οποιαδήποτε ποσότητα θελήσετε, μέσω της μεταφορικής που θα μας υποδείξετε εσείς,
σε χάρτινες συσκευασίες των 2Kgr, 5Kgr,10Kgr ή 25Kgr. )
Σπόροι ( πιστοποιημένοι βιολογικά )
Σιτάρι σκληρό
Σιτάρι Μαλακό
Σιτάρι Μονόκκοκο ( Αρχαία ποικιλία σταριού "καπλουτζάς" μια ποικιλία από τα βάθη των αιώνων
με χαμηλή περιεκτικότητα γλουτένης )
Σιτάρι Δίκοκκο - Farro ( Αρχαία ποικιλία σταριού )
Κριθάρι
Σίκαλη ( παραδοσιακή ποικιλία - Βεύη )
Σιταροσίκαλη ( σύχρονη ποικιλία για σπορά ή ζωοτροφή )
( Μπορούμε να σας αποστείλουμε οποιαδήποτε ποσότητα θελήσετε, μέσω της μεταφορικής που θα μας υποδείξετε εσείς,
αποστέλουμε σε όλη την Ελλάδα, σε τσουβάλια, συσκευασίες των 25 Kgr ή 50 Kgr.)
Σιτηρά και Ψυχανθή ως Ζωο-πτηνοτροφή
Κύριος προμηθευτής της Ελληνικής βιολογικής κτηνοτροφίας
είναι τα πιστοποιημένα αγροκτήματα βιολογικής παραγωγής όπως το αγρόκτημα μας.
Οι βιολογικές κτηνο-πτηνοτροφικές μονάδες παραγωγής αλλά και οποιοσδήποτε ιδιώτης,
που έχει μερικές κότες ή άλλο οικόσιτο ζώο, μπορούν να προμηθευτούν από το αγρόκτημα μας :
Σιτηρά, ψυχανθή (πρωτεινούχοι σπόροι), άχυρο και μηδική.
Καθώς η παραγωγή μας είναι πιστοποιημένη ως προς το βιολογικό τρόπο καλλιέργειας,
σας παρέχουμε μαζί με το τιμολόγιο πώλησης και έγγραφο πιστοποιητικό βιολογικής καλλιέργειας,
(αφορά κυρίως την επαγγελματική βιολογική κτηνο-πτηνοτροφία που υποχρεούται να προμηθεύεται ζωοτροφές
από πιστοποιημένα αγροκτήματα).
Μπορούμε επίσης να σας αποστείλουμε μικρές ή και μεγάλες ποσότητες μέσω μεταφορικής σε όλη την Ελλάδα,
είτε είστε ιδιώτης που φτιάχνει το δικό του ψωμί στο σπίτι, είτε έχει κάποια ζώα για τις δικές του ανάγκες ...
Τριφύλλι και Άχυρο (Σανός)
Μετά από συνεννόηση μπορούμε να σας παρέχουμε Άχυρο (την περίοδο του θέρους) είτε σε μορφή 30-40 κιλης μπάλας,
ή μπορείτε να δέσετε-μεταφέρετε οι ίδιοι με δικά σας μηχανήματα το άχυρο αμέσως μετά το θερισμό των σιτηρών.
(Συνήθως ο πελάτης μας αναλαμβάνει ο ίδιος την φόρτωση και την μεταφορά τους, εκτός αν έχουμε πρώτα συνεννοηθεί κάτι άλλο ...)
Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις μπάλες για εσάς σε δική μας αποθήκη, για να τις παραλάβετε αργότερα (με δικά σας έξοδα φόρτωσης), αφού όμως πρώτα μας προκαταβάλετε το 50% της αξίας τους, και το υπόλοιπο 50% κατά την φόρτωση του πρώτου φορτίου ...
Η παραγωγή τριφυλλιού εξαρτάται από την κάθε χρονιά και τις διαθέσιμες εκτάσεις που έχουμε κάθε φορά καλλιεργημένες.
Κύριος προμηθευτής της Ελληνικής βιολογικής κτηνοτροφίας
είναι τα πιστοποιημένα αγροκτήματα βιολογικής παραγωγής όπως το αγρόκτημα μας.
Οι βιολογικές κτηνο-πτηνοτροφικές μονάδες παραγωγής αλλά και οποιοσδήποτε ιδιώτης,
που έχει μερικές κότες ή άλλο οικόσιτο ζώο, μπορούν να προμηθευτούν από το αγρόκτημα μας :
Σιτηρά, ψυχανθή (πρωτεινούχοι σπόροι), άχυρο και μηδική.
Καθώς η παραγωγή μας είναι πιστοποιημένη ως προς το βιολογικό τρόπο καλλιέργειας,
σας παρέχουμε μαζί με το τιμολόγιο πώλησης και έγγραφο πιστοποιητικό βιολογικής καλλιέργειας,
(αφορά κυρίως την επαγγελματική βιολογική κτηνο-πτηνοτροφία που υποχρεούται να προμηθεύεται ζωοτροφές
από πιστοποιημένα αγροκτήματα).
Μπορούμε επίσης να σας αποστείλουμε μικρές ή και μεγάλες ποσότητες μέσω μεταφορικής σε όλη την Ελλάδα,
είτε είστε ιδιώτης που φτιάχνει το δικό του ψωμί στο σπίτι, είτε έχει κάποια ζώα για τις δικές του ανάγκες ...
Τριφύλλι και Άχυρο (Σανός)
Μετά από συνεννόηση μπορούμε να σας παρέχουμε Άχυρο (την περίοδο του θέρους) είτε σε μορφή 30-40 κιλης μπάλας,
ή μπορείτε να δέσετε-μεταφέρετε οι ίδιοι με δικά σας μηχανήματα το άχυρο αμέσως μετά το θερισμό των σιτηρών.
(Συνήθως ο πελάτης μας αναλαμβάνει ο ίδιος την φόρτωση και την μεταφορά τους, εκτός αν έχουμε πρώτα συνεννοηθεί κάτι άλλο ...)
Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις μπάλες για εσάς σε δική μας αποθήκη, για να τις παραλάβετε αργότερα (με δικά σας έξοδα φόρτωσης), αφού όμως πρώτα μας προκαταβάλετε το 50% της αξίας τους, και το υπόλοιπο 50% κατά την φόρτωση του πρώτου φορτίου ...
Η παραγωγή τριφυλλιού εξαρτάται από την κάθε χρονιά και τις διαθέσιμες εκτάσεις που έχουμε κάθε φορά καλλιεργημένες.
Το ψωμί και πώς το κατάντησαν :
Κοκτέϊλ χημικών ουσιών και χωρίς θρεπτική αξία
Το ψωμί είναι μία παραδοσιακή τροφή που όλοι αγαπούμε, γιατί την απολαμβάνουμε από την παιδική μας ήδη ηλικία. Όταν ζύμωνε τα παλιά τα χρόνια η μάνα μας και έψηνε στο φούρνο του σπιτιού το ψωμί, ένα απίθανο άρωμα του φρέσκου ψωμιού, ξεχύνονταν σε ολόκληρη τη γειτονιά.
Το σιτάρι και το ψωμί υπήρξε μέρος του διαιτολογίου των Ευρωπαίων και Βορειοαμερικανών για εκατοντάδες χρόνια. Αλλά τα τελευταία τέσσερα χρόνια με τη μαζική παραγωγή τροφών, με τα σούπερ μάρκετ κ.λπ., η ποσότητα ψωμιού και προϊόντων από σιτάρι έχουν αυξηθεί σε σημαντικό βαθμό.
Το ψωμί, ωστόσο, που τρώμε σήμερα μοιάζει ελάχιστα με το ψωμί που έφτιαχναν οι μανάδε μας, όσοι είμαστε μεγάλοι στην ηλικία και οι γιαγιάδες μας.
Η ποσότητα των χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται στους αγρούς που καλλιεργείται το σιτάρι έχουν αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες. Ακόμη και προτού πάρουν το σιτάρι από τους αγρούς, το υποβάλλουν σε ραντισμούς με υψηλές δόσεις εντομοκτόνων, μυκητοκόντων και ανάλογων χημικών ουσιών.
Το σιτάρι στις ημέρες μας υποβάλλεται σε μία απίθανη σειρά επεξεργασιών προτού χρησιμοποιηθεί στα διάφορα προϊόντα που αγοράζουμε. Το φύτρο το μέρος του κόκκου του σιταριού που είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και πολλές από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β απομακρύνεται, επειδή ταγγίζει πολύ γρήγορα και επομένως θα χαλούσε το αλεύρι.
Τα πίτουρα, το ινώδες μέρος του σίτου, απομακρύνεται επίσης στη διάρκεια των διαδικασιών του αλέσματος, επειδή η πλειονότητα των προϊόντων από σιτάρι που καταναλώνουμε γίνονται από άσπρο αλεύρι.
Πενήντα χρόνια πριν, το αλεύρι του σιταριού, όπως το κρασί, αποθηκευόταν για μήνες και του δινόταν η ευκαιρία να παλιώσει για να βελτιωθεί η γεύση του. Στις ημέρες μας, για να γλιτώσουν το κόστος της αποθήκευσης και χρόνο, οι βιομήχανοι αλεύρων, χρησιμοποιούν χημικούς οξειδωτικούς παράγοντες, όπως είναι το βρωμιούχο κάλιο για να παλιώσει το σιτάρι τεχνητά εντός 48 ωρών.
Έπειτα, το φυσικό κίτρινο χρώμα του αλευριού λευκαίνεται με χημικές ουσίες, όπως είναι το βενζόλιο του υπεροξειδίου, που το κάνουν λευκό, επειδή το χρώμα αυτό θεωρείται πιο ελκυστικό και ωραίο οπτικά.
Επειδή ο λευκαντικός παράγοντας χρειάζεται να εξουδετερωθεί, και μία ακόμη χημική ουσία (όπως είναι το ανθρακικό ασβέστιο ή κιμωλία) προστίθεται.
Τελικά, διάφορα χημικά συντηρητικά και βελτιωτικά προστίθεται για να βοηθήσουν να βελτιωθεί η υφή του αλευριού.
Ώσπου να φτάσουν τα προϊόντα του σιταριού στα ράφια των σούπερ μάρκετ, το σιτάρι έχει εντελώς μεταμορφωθεί.
Δεν έχει πλέον καμία σχεδόν σχέση με το αρχικό προϊόν. Οι περισσότερες βιταμίνες και τα μέταλλα που ήταν παρόντα αρχικά έχουν χαθεί στη διάρκεια της άλεσης και στη διαδικασία της παραγωγής του άσπρου αλευριού.
Για να αντισταθμίσουν τις εγκληματικές αφαιρέσεις των θρεπτικών στοιχείων, οι αλευροβιομηχανίες προσθέτουν κάποιες συνθετικές βιταμίνες και μέταλλα. Επομένως, η ποσότητα των θρεπτικών στοιχείων που τα λαμβάνουμε από τα προϊόντα του σιταριού (ψωμί, ζυμαρικά, μπισκότα, φρυγανιές, πίτες κ.λπ) είναι πολύ μικρή και σε συνδυασμό με τις προσθήκες χημικών ουσιών, καθιστούν τα προϊόντα αυτά βλαπτικά για την υγεία.
Όσο λιγότερα από τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιείται στη διατροφή σας, τόσο καλύτερο για την υγεία σας.
Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προμηθεύεστε συχνά ψωμί ολικής αλέσεως από καταστήματα υγιεινών τροφών. Στο ψυγείο μπορεί να το διατηρήσετε για κάμποσες μέρες και στην κατάψυξη για πολύ περισσότερες ημέρες.
Το ποσοστό των θρεπτικών στοιχείων που χάνουμε όταν το αλεύρι ολικής αλέσεως ραφινάρεται και γίνεται λευκό αλεύρι:
Πρωτεΐνες: 25% , Ίνες: 95% , Ασβέστιο: 56% , Σίδηρος: 84% , Φώσφορος: 69% , Κάλιο: 74% , Ψευδάργυρος: 76% , Χαλκός: 62% , Μαγγάνιο: 82% , Σελήνιο: 52% , Θιαμίνη (βιταμίνη Β-1): 73% , Ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2): 81% , Νιασίνη (βιταμίνη Β-3): 80% , Παντοθενικό οξύ (βιταμίνη Β-5): 56% , Βιταμίνη Β-6: 87% , Φολικό οξύ: 59% , Βιταμίνη Ε: 95%
Από τα 25 θρεπτικά στοιχεία, τα οποία απομακρύνονται όταν το αλεύρι ολικής άλεσης ραφινάρεται στους αλευρόμυλους και γίνεται άσπρο αλεύρι, ένας μικρός αριθμός θρεπτικών στοιχείων αντικαθίσταται με χημικές ουσίες.
Περιοδικό: "Υγεία για όλους" τεύχος 37, Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2002: σ. 66-67